Academische studie naar levend model: zittend mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joannes Callewaert (tekenaar)

Datering

1825 - 1826

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een zittend mannelijk naakt, naar levend model getekend door Joannes Callewaert in 1825 of 1826. Callewaert werd met deze tekening tweede bij het tekenen om plaatsen in een wedstrijd aan de Academie Brugge. Net als op de studie van de winnaar Pierre François Buyck (0016.GRO0190.II), staat op de verso een schets waarbij het model zijn arm boven…
Lees meer
Academische studie van een zittend mannelijk naakt, naar levend model getekend door Joannes Callewaert in 1825 of 1826. Callewaert werd met deze tekening tweede bij het tekenen om plaatsen in een wedstrijd aan de Academie Brugge. Net als op de studie van de winnaar Pierre François Buyck (0016.GRO0190.II), staat op de verso een schets waarbij het model zijn arm boven het hoofd houdt. Vermoedelijk werd het model gevraagd om een andere pose of "actie" aan te nemen. Dit verklaart waarom het verzamelmerk van de Academie Brugge en de handtekening van de directeur op de verso staan, maar toont ook aan dat het papier gewoonlijk al gestempeld en gesigneerd werd alvorens erop werd getekend. Ook het verschil in de dateringen ondersteunt deze stelling: bij de handtekening van directeur Ducq staat 1825, bij de aantekening onderaan 1826. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met wit krijt voor hoogsels.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joannes Callewaert
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in houtskool of zwart krijt op papier met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 602 x 462 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0193.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.