Academische studie naar sculptuur: torso van Eros van Centocelle

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Charles De Breuck (tekenaar)

Datering

1810

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Eros, getekend door Charles De Breuck in 1810. De Breuck maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Voor de prijskamp maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0153.II) waarmee hij de tweede prijs van zijn klas behaalde. Joannes Lernous werd toen primus (0016.GRO0151.II). Een torso met hoofd is in…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Eros, getekend door Charles De Breuck in 1810. De Breuck maakte deze studie als leerling in de klas naar plaaster aan de Academie Brugge. Voor de prijskamp maakte hij twee studies (zie ook 0016.GRO0153.II) waarmee hij de tweede prijs van zijn klas behaalde. Joannes Lernous werd toen primus (0016.GRO0151.II). Een torso met hoofd is in driekwart getekend, het gezicht in profiel naar links. Eros is ten halve lijve weergegeven, zijn armen afgebroken boven de ellenbogen. Hij is als knappe jongeman met lang krullend haar afgebeeld. De torso refereert naar een standbeeld van het type 'Eros van Centocelle' van Praxiteles. De Breuck tekende deze studie in zwart krijt of houtskool met hoogsels wit krijt. De aantekeningen duiden op zijn wedstrijddeelname. De toegewezen letter 'C', waaronder De Breuck anoniem tekende, staat linksboven op het verlijmde etiket. Daar zijn ook de academiestempel en handtekening van directeur van der Donckt te zien. Dat De Breuck tweede werd in deze prijswedstrijd, werd linksboven met een '2' genoteerd. Nadien werden zijn naam en afkomst, en het wedstrijdjaar onderaan opgeschreven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Charles De Breuck
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool, gehoogd met wit krijt
Afmetingen 608 x 460 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0152.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen AAT , mythologie AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.