Academische studie naar sculptuur: buste van Homerus

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Henricus Marlier (tekenaar)

Datering

1800

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van Homerus, getekend door Henricus Marlier in 1800. Marlier tekende deze studie als leerling van de klas naar sculptuur of plaaster aan de Academie Brugge. Hij nam deel aan de prijskamp en won de eerste prijs. Klasgenoot Joannes Castille werd tweede (SAB, Academie, nr. 19 en 0016.GRO0144.II). Een buste van Homerus is in driekwart naar rechts…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van Homerus, getekend door Henricus Marlier in 1800. Marlier tekende deze studie als leerling van de klas naar sculptuur of plaaster aan de Academie Brugge. Hij nam deel aan de prijskamp en won de eerste prijs. Klasgenoot Joannes Castille werd tweede (SAB, Academie, nr. 19 en 0016.GRO0144.II). Een buste van Homerus is in driekwart naar rechts weergegeven. De Griekse dichter wordt afgebeeld met krullend haar, volle baard en haarlint. De tekening is uitgevoerd in zwart krijt of houtskool en er zijn sporen van wit krijt voor enkele hoogsels, zeer spaarzaam aangebracht. Er is een aangelijmde papierstrook onderaan, waarop de wedstrijdannotatie staat. Linksboven is de stempel van de academie op het tekenpapier gedrukt. Daarbij staan drie handtekeningen. Deze zijn van secretaris Frans Vande Steene, directeur Paul de Cock en leraar Bernard Fricx. Rechtsboven is het etiket met de tekenletter van Marlier (H) op het papier bevestigd voor anonieme jurering. De tweede studie die Marlier tekende tijdens het concours is niet bewaard. Wel die van zijn klasgenoot en tweede prijswinnaar Castille: 0016.GRO0104.II.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Henricus Marlier
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool; wit krijt voor hoogsels
Afmetingen 620 x 428 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0143.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.