Academische studie naar prent: Milo van Croton

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pierre Puget
,
Felix Verhaeghe (tekenaar)

Datering

circa 1877 - circa 1881

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van Milo van Croton, getekend door Felix Verhaeghe. Verhaege tekende deze studie als leerling aan de Academie Brugge. Wellicht gaat het om een tekening naar prent naar een sculptuur. De datering is onbekend en Verhaeghe komt in archiefstukken enkel voor als leerling in de klas naar model in 1883-1884. Wanneer hij exact in de klassen naar…
Lees meer
Academische studie naar prent van Milo van Croton, getekend door Felix Verhaeghe. Verhaege tekende deze studie als leerling aan de Academie Brugge. Wellicht gaat het om een tekening naar prent naar een sculptuur. De datering is onbekend en Verhaeghe komt in archiefstukken enkel voor als leerling in de klas naar model in 1883-1884. Wanneer hij exact in de klassen naar prenten zat, is dus onbekend. Toch geeft ook de handtekening linksboven een indicatie van de datering. Deze handtekening komt enkel voor op studies tussen 1877 en 1881. Op basis van beide elementen kan de datering dus in deze periode geschat worden. Verhaege werd met deze studie eerste op een wedstrijd. Hij tekende naar een prent van het beeldhouwwerk 'Milo van Croton' van Puget. De legendarische worstelaar wordt afgebeeld als een naakte en gespierde figuur, aangevallen door een leeuw. Hij mist zijn linkerarm en wordt enkel getoond tot aan zijn bovenbenen waarop de leeuwenklauw rust. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De aantekeningen duiden op Verhaeghes wedstijddeelname. Linksboven is zijn toegewezen letter 'C' bij de academiestempel te zien. Dat hij eerste werd, noteerde men tweemaal linksonder.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Pierre Puget , Felix Verhaeghe
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 600 x 420 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.52.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.