Academische studie: dorpsgezicht met een kerk en huizen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1850 - circa 1950

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie van een zicht op een kerk met huizen in de voorgrond en een ommuurd terrein. De kerk heeft een kruisvormig grondplan met een transept en een koorgedeelte met spitsboogvensters. De kerktoren heeft een spits toelopende top. Het gebruikte medium is potlood. De tekening is toegevoegd aan een album met academische studies naar prenten, getekend door leerlingen van de…
Lees meer
Academische studie van een zicht op een kerk met huizen in de voorgrond en een ommuurd terrein. De kerk heeft een kruisvormig grondplan met een transept en een koorgedeelte met spitsboogvensters. De kerktoren heeft een spits toelopende top. Het gebruikte medium is potlood. De tekening is toegevoegd aan een album met academische studies naar prenten, getekend door leerlingen van de Brugse academie. Mogelijks is deze studie ook getekend door een academiestudent.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening in potlood op papier
Afmetingen 296 x 244 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0142.43.II
Beschrijving
Onderwerp landschappen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.