Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Brulois (tekenaar)

Datering

1802

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Joseph Brulois in 1802. Brulois was toen ingeschreven in de klas naar levend model aan de academie van Brugge. Hij maakte twee studies tijdens de prijskamp en won de eerste prijs (zie ook 0016.GRO0114.II). Het naaktmodel is frontaal afgebeeld met een stok in zijn linkerhand. Met zijn rechterhand…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Joseph Brulois in 1802. Brulois was toen ingeschreven in de klas naar levend model aan de academie van Brugge. Hij maakte twee studies tijdens de prijskamp en won de eerste prijs (zie ook 0016.GRO0114.II). Het naaktmodel is frontaal afgebeeld met een stok in zijn linkerhand. Met zijn rechterhand steunt hij op een hoge sokkel, zijn arm is daarbij gestrekt. De man zet een stap naar voor en kijkt naar rechts. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, afgewerkt met hoogsels in wit krijt. De tekening is bijgesneden aan de bladranden en onderin is een smalle papierstrook aangelijmd met tekening op de verso zijde. Linksonder werd zijn naam en rangschikking genoteerd na afloop van het concours. Bovenaan links is een afdruk van de academiestempel zichtbaar. Hubert De Cock ondertekende hier als vervangend directeur. Rechtsboven is de tekenletter van Brulois (M) op de tekening verlijmd voor anonieme jurering. Klasgenoot Jean-Baptiste Autrique werd tweede in dezelfde wedstrijd (0014.GRO0077.II). Anders dan Autrique tekende Brulois geen speer maar een korte stok als rekwisiet. Ook ontbreekt het schild naast de hoge sokkel.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Joseph Brulois
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 584 x 425 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0016.GRO0113.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.