Academische studie naar levend model: staand mannelijk naakt

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean-Baptiste Joseph Autrique (tekenaar)

Datering

1804

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Jean-Baptiste Autrique in 1804. Autrique was toen leerling in de klas naar levend model aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs tekende hij twee studies (zie ook 0014.GRO0079.II) en werd hiermee primus van zijn klas. Het model is voluit en frontaal afgebeeld. De naakte man leunt…
Lees meer
Academische studie naar levend model van een staande naakte man, getekend door Jean-Baptiste Autrique in 1804. Autrique was toen leerling in de klas naar levend model aan de Academie Brugge. Voor de wedstrijd om prijs tekende hij twee studies (zie ook 0014.GRO0079.II) en werd hiermee primus van zijn klas. Het model is voluit en frontaal afgebeeld. De naakte man leunt met zijn rechterhand op een lage sokkel. Zijn linkerarm houdt hij omhoog, waarbij hij zijn hand laat rusten op zijn hoofd. Het gezicht van de man is weergegeven in driekwart naar rechts. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt. Onderaan de tekening werd een papierstrook aangelijmd waarop de tenen van de linkervoet en een gedeelte van de sokkel vervolledigd werden. Op de sokkel onderaan vermeldt de aantekening de vervaardiger, zijn behaalde positie en het jaartal van de wedstrijd. De bladrand is afgesneden op drie van de vier zijden. Bovenaan links is de academiestempel te zien, met daarbij een gedateerde handtekening van directeur van der Donckt. Rechtsboven is Autriques tekenletter 'A' ter deelname op de tekening verlijmd. Daaronder werd de behaalde prijs op de tekening genoteerd: 1 (j). Thomas Liebaert nam ook deel aan deze wedstrijd en maakte studies naar dezelfde onderwerpen (zie 0016.GRO0121.II). Hij werd tweede in de klas naar het levend model.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jean-Baptiste Joseph Autrique
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in houtskool of zwart krijt, met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 627 x 426 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0078.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.