Academische studie naar sculptuur: buste van Solon

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Franciscus Josephus Kinsoen (tekenaar)

Datering

1786

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur van een buste van Solon, getekend door Franciscus Kinsoen in 1786. Kinsoen was toen leerling aan de academie Brugge in de klas naar 'bosse' (sculptuur) en nam deel aan de prijswedstrijd van dat jaar. Kinsoen maakte twee studies naar afgietsels en werd eerste of primus in zijn categorie (zie ook 0014.GRO0058.II). Sebastiaan Caneel werd tweede (zie…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur van een buste van Solon, getekend door Franciscus Kinsoen in 1786. Kinsoen was toen leerling aan de academie Brugge in de klas naar 'bosse' (sculptuur) en nam deel aan de prijswedstrijd van dat jaar. Kinsoen maakte twee studies naar afgietsels en werd eerste of primus in zijn categorie (zie ook 0014.GRO0058.II). Sebastiaan Caneel werd tweede (zie ook 0016.GRO0089.II). Het onderwerp van deze studie is een buste van Solon, Atheense dichter, wetgever en politicus. De sokkel is frontaal getekend, het hoofd van Solon is in driekwart naar rechts gedraaid. Er is een aangelijmde strook onderin waarop de sokkel vervolledigd werd. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool, met hoogsels in wit krijt. Linksboven is de academiestempel geplaatst, net als de handtekeningen van secretaris Frans Vande Steene en directeur Paul de Cock. Het cijfer 1 in zwart krijt daaronder verwijst naar de behaalde eerste plaats in de rangschikking van de wedstrijd. Rechtsboven is een papieren etiket op de tekening gekleefd met de tekenletter (K) die werd toegewezen aan Kinsoen tijdens de wedstrijd. Onderaan links vermeldt het opschrift dat Kinsoen primus werd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Franciscus Josephus Kinsoen VIAF RKD
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in houtskool of zwart krijt met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 615 x 425 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0049.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.