Academische studie naar prent: buste van een huilende vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Datering

1833

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een huilende vrouw, getekend door Louis De Laere in 1833. De studie is getekend door de Laere tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was toen leerling van de tweede klas naar prenten, ook wel 'groote kop' genoemd. Het onderwerp van de studie is een huilende vrouw, weergegeven van hoofd tot borst, driekwart naar…
Lees meer
Academische studie naar prent van een huilende vrouw, getekend door Louis De Laere in 1833. De studie is getekend door de Laere tijdens de prijswedstrijd aan de Academie Brugge. Hij was toen leerling van de tweede klas naar prenten, ook wel 'groote kop' genoemd. Het onderwerp van de studie is een huilende vrouw, weergegeven van hoofd tot borst, driekwart naar rechts gekeerd. Ze draagt een hoofdband met bloemmotieven in haar lang krullend haar. Ook in de kledij zijn decoratieve details, zoals de dierenmedaillons in de boord. Haar kleed of chiton wordt vastgehouden door een een ronde speld op de schouder. Het is niet duidelijk naar welke prent hier getekend werd. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. De bladranden zijn afgesneden, zo ook een deel van de aantekeningen. Linksboven is nog een stukje van de academiestempel zichtbaar, met daaronder de handtekening van secretaris-opzichter Vandewalle-Vermeulen. De behaalde prijs werd onderaan links genoteerd. De tekening is op vier punten vastgekleefd in een album met verschillende academiestudies naar prenten.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 593 x 497 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0014.GRO0007.43.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.