Het offer van Abraham

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Rembrandt (prentmaker)

Datering

1645

Collectie

Musea Brugge
Abraham staat op het punt om zijn zoon Isaak te offeren. In zijn linkerhand houdt hij een mes en met zijn rechterhand bedekt hij de ogen van Isaak, die geknield over een offerblok leunt. Een engel buigt over de rechterschouder van Abraham en grijpt diens arm. Abraham kijkt verschrikt naar de engel op. De prent is ontworpen en gemaakt door…
Lees meer
Abraham staat op het punt om zijn zoon Isaak te offeren. In zijn linkerhand houdt hij een mes en met zijn rechterhand bedekt hij de ogen van Isaak, die geknield over een offerblok leunt. Een engel buigt over de rechterschouder van Abraham en grijpt diens arm. Abraham kijkt verschrikt naar de engel op. De prent is ontworpen en gemaakt door Rembrandt van Rijn in 1645 (Holl. XVIII, Rembrandt B 35). De prent is gesigneerd en gedateerd in de rechter onderhoek.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.