De aanbidding door de wijzen

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Hendrick Goltzius (naar)

Datering

1593 - 1594

Collectie

Musea Brugge
Links op de voorgrond is de Heilige Familie voor een vervallen gebouw afgebeeld. Maria zit op een kussen met de kleine Jezus op haar schoot. Er is een menigte toegestroomd om het kind te bekijken. De drie koningen ziijn vooraan rechts in de voorstelling afgebeeld. Een van hen knielt bij Jezus en reikt hem een pot met munten aan. In…
Lees meer
Links op de voorgrond is de Heilige Familie voor een vervallen gebouw afgebeeld. Maria zit op een kussen met de kleine Jezus op haar schoot. Er is een menigte toegestroomd om het kind te bekijken. De drie koningen ziijn vooraan rechts in de voorstelling afgebeeld. Een van hen knielt bij Jezus en reikt hem een pot met munten aan. In de marge van de prent is een vierregeling opschrift in Latijn gedrukt, geschreven door Franco Estius. De Aanbidding door de koningen is de vijfde prent uit een reeks van zes prenten genaamd Meisterstiche of Het leven van de Maagd Maria (NH 12 I). De prent is boven de deur van het gebouw links gesigneerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.