Gelakte kabinetten met Oosters cultusvoorwerpen

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Folio 33 en 34 tonen drie Oosterse cultusvoorwerpen die alle in een gelakt kabinet vervat zitten. De eerste bladzijde werd door Verbrugge gesigneerd, de andere is van de hand van Steyaert. Verbrugge tekende aan de linkerkant beide kabinetten met geopende deuren zodat de godsbeeldjes die er binnen in stonden zichtbaar werden. Aan de rechterkant schilderde hij het bovenste met gesloten…
Lees meer
Folio 33 en 34 tonen drie Oosterse cultusvoorwerpen die alle in een gelakt kabinet vervat zitten. De eerste bladzijde werd door Verbrugge gesigneerd, de andere is van de hand van Steyaert. Verbrugge tekende aan de linkerkant beide kabinetten met geopende deuren zodat de godsbeeldjes die er binnen in stonden zichtbaar werden. Aan de rechterkant schilderde hij het bovenste met gesloten deuren en het onderste in zijaanzicht. Onderaan noteerde de kunstenaar of Van Huerne dat het "Idoles ou Pagodes des Indes" zijn.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.