Operafiguren met tabletten

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Jean Charles Verbrugge

Datering

circa 1756 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). De voorstelling toont twee figuren in traditionele Aziatische kleding, afgebeeld op een neutrale achtergrond. De linkse figuur draagt een rood gewaad versierd met blauwe en gouden details. De figuur rechts is gekleed in een paars gewaad met grijze mouwen die breed uitlopen. Met hun uitbundige kledij, wijde mouwen, opvallende juwelen…
Lees meer
Deze tekening maakt deel uit van het Oosters Album (0000.GRO3119.II). De voorstelling toont twee figuren in traditionele Aziatische kleding, afgebeeld op een neutrale achtergrond. De linkse figuur draagt een rood gewaad versierd met blauwe en gouden details. De figuur rechts is gekleed in een paars gewaad met grijze mouwen die breed uitlopen. Met hun uitbundige kledij, wijde mouwen, opvallende juwelen en grootse hoeden stappen deze figuren recht uit een operascène. Een exacte datering aan de hand van hun kledij is niet mogelijk; die vertoont immers kenmerken van verschillende periodes uit de Chinese geschiedenis door elkaar. Het tablet dat beide heren in hun rechterhand houden, zag er in het echte leven heel wat kleiner uit. Lokale functionarissen die in het uitgestrekte China de keizerlijke administratie vertegenwoordigden, brachten aan de hand van dergelijke rituele tabletten verslag uit bij de keizer over de stand van zaken in de hen toegewezen regio.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.