Man op de rug gezien

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Roger Raveel

Datering

1952

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Roger Raveel is één van de belangrijkste Belgische kunstenaars na 1945. Zijn werk is moeilijk in de bekende kunsthistorische stromingen onder te brengen. De inspiratie vindt Raveel in zijn onmiddellijke omgeving. De dingen om hem heen krijgen in zijn schilderijen, tekeningen, objecten en installaties een universele betekenis. De Man op de rug gezien biedt een gezicht op Raveels tuin met…
Lees meer
Roger Raveel is één van de belangrijkste Belgische kunstenaars na 1945. Zijn werk is moeilijk in de bekende kunsthistorische stromingen onder te brengen. De inspiratie vindt Raveel in zijn onmiddellijke omgeving. De dingen om hem heen krijgen in zijn schilderijen, tekeningen, objecten en installaties een universele betekenis. De Man op de rug gezien biedt een gezicht op Raveels tuin met de betonnen palen voor de waslijn en een betonnen muurtje als afsluiting. De twee palen en het muurtje zijn nadrukkelijk aanwezig, terwijl de plastiek van de mannelijke figuur wordt gereduceerd. De waslijnpalen zijn in dit werk nog herkenbaar. Later zullen de realistische motieven zich tot een abstracte vorm ontwikkelen in Raveels kunst.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Roger Raveel VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op unalit
Afmetingen 154 x 122 cm
Locatie Groeningemuseum
Objectnummer 0000.GRO1639.I
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.