Rogerius De Jonghe op zijn sterfbed

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

1579

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit portret van de Bruggeling Rogerius De Jonghe is gemaakt nadat hij op 97-jarige leeftijd was overleden in het klooster van de Zwart Zusters. De geestelijke was in 1506 ingetreden in het Brugse Augustijnerklooster en vervulde daarna vele belangrijke functies. Zo werd hij doctor in de theologie in Parijs, werd hij provinciaal van de Keulse Augustijnerprovincie, vertegenwoordigde hij de Leuvense…
Lees meer
Dit portret van de Bruggeling Rogerius De Jonghe is gemaakt nadat hij op 97-jarige leeftijd was overleden in het klooster van de Zwart Zusters. De geestelijke was in 1506 ingetreden in het Brugse Augustijnerklooster en vervulde daarna vele belangrijke functies. Zo werd hij doctor in de theologie in Parijs, werd hij provinciaal van de Keulse Augustijnerprovincie, vertegenwoordigde hij de Leuvense universiteit op het concilie van Trente en was hij prior van het Augustijnerklooster te Brugge. In 1578 werd hij, oud en blind, naar aanleiding van de godsdiensttroebelen uit het klooster verdreven. Hij werd toen biechtvader in het klooster van de Zwart Zusters, alwaar hij een jaar later overleed. Het schilderij is daar gebleven tot het in 1966 door de Brugse Musea werd aangekocht. Naast dit werk is er nog een Portret uit de omgeving van Pieter Pourbus in de collectie van het Groeningemuseum dat volgens overleveringen Rogerius De Jonghe uitbeeldt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op paneel
Afmetingen 26.2 x 35.6 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO1616.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.