Portret van een vrouw in gebed

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1620

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Een jonge vrouw weergegeven tot aan het middel, in driekwartswending naar links. Ze draagt een donkere jurk met iets blekere schootpunt, een zware witte molensteenkraag en witte kanten manchetten. Haar handen zijn in gebedshouding, om haar linkerpols draagt ze een snoer. Haar haar is strak naar achteren gekamd en wordt samengehouden door een met juwelen en parels getooide Haube. Kleding…
Lees meer
Een jonge vrouw weergegeven tot aan het middel, in driekwartswending naar links. Ze draagt een donkere jurk met iets blekere schootpunt, een zware witte molensteenkraag en witte kanten manchetten. Haar handen zijn in gebedshouding, om haar linkerpols draagt ze een snoer. Haar haar is strak naar achteren gekamd en wordt samengehouden door een met juwelen en parels getooide Haube. Kleding en haartooi zijn typisch voor de Zuidelijke Nederlanden van omstreeks 1620. Het is mogelijk dat het schilderij een onderdeel was van een grotere devotionele voorstelling en/of een pendant had met de echtgenoot van de vrouw.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.