Portret van een lid van de familie Budsin

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pieter Pourbus

Datering

1575

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit portretje kenmerkt zich door het kleine formaat en de krappe uitsnede. Om deze reden werd vaak verondersteld dat het werk een uitsnede van een groter geheel moet zijn, maar dit blijkt na uitvoerig onderzoek niet waar te zijn. Het portret toont een man uit de familie Budsin. Dit kan worden afgeleid uit het wapenschild rechts boven in het schilderij…
Lees meer
Dit portretje kenmerkt zich door het kleine formaat en de krappe uitsnede. Om deze reden werd vaak verondersteld dat het werk een uitsnede van een groter geheel moet zijn, maar dit blijkt na uitvoerig onderzoek niet waar te zijn. Het portret toont een man uit de familie Budsin. Dit kan worden afgeleid uit het wapenschild rechts boven in het schilderij. De geportretteerde is afgebeeld in een harnas en is volgens een opschrift 30 jaar oud. Het werkje is niet gesigneerd, maar hoewel het zwaar heeft geleden, werd zelden aan de toeschrijving aan Pieter Pourbus getwijfeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.