Kaart van Brugge

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1546 - circa 1600

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit is één van de drie grote 16de-eeuwse plattegronden die bewaard bleven van de stad Brugge. Dit geschilderde plan combineert een stadsplattegrond met straten, pleinen en waterlopen en een perspectivische weergave van de gebouwen. Het betreft slechts het rechter gedeelte van een plan dat oorspronkelijk zo'n vijf meter breed was en dat behalve Brugge, ook Damme, Sluis en de waterlopen…
Lees meer
Dit is één van de drie grote 16de-eeuwse plattegronden die bewaard bleven van de stad Brugge. Dit geschilderde plan combineert een stadsplattegrond met straten, pleinen en waterlopen en een perspectivische weergave van de gebouwen. Het betreft slechts het rechter gedeelte van een plan dat oorspronkelijk zo'n vijf meter breed was en dat behalve Brugge, ook Damme, Sluis en de waterlopen tussen deze steden toonde. Het plan moet gesitueerd worden in de context van de nieuwe verbindingen tussen Brugge en de zee. Deze werden als gevolg van de verzanding van het Zwin in de jaren 1540 ontworpen. Het plan toont de eerste fase van de werkzaamheden, waarbij een parallelkanaal gegraven werd naast het Zwin tussen Damme en Sluis. Waarschijnlijk werd de kaart in opdracht van de stad vervaardigd.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type olieverfschildering AAT
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 176 x 196.5 cm
Locatie Gruuthusemuseum
Objectnummer 0000.GRO0410.I
Beschrijving
Onderwerp topografie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.