Milo van Croton

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Joseph Benoît Suvée

Datering

1763 - 1765

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Milo van Croton was een beroemd Grieks atleet, geboren in Crotona, die leefde in de zesde eeuw voor Christus. De geschiedschrijvers verhalen van hem dat hij zich onderscheidde door zijn bovenmenselijke kracht. Oud geworden kwam hij door een bos, waar hij een gedeeltelijk gekliefde boom aantrof, die hij verder wilde splijten, doch uitgeput door de inspanning bleef zijn hand in…
Lees meer
Milo van Croton was een beroemd Grieks atleet, geboren in Crotona, die leefde in de zesde eeuw voor Christus. De geschiedschrijvers verhalen van hem dat hij zich onderscheidde door zijn bovenmenselijke kracht. Oud geworden kwam hij door een bos, waar hij een gedeeltelijk gekliefde boom aantrof, die hij verder wilde splijten, doch uitgeput door de inspanning bleef zijn hand in de kloof vaststeken en werd hij door wolven verslonden. Het is dit gebeuren dat door Suvée geschilderd is. Milo worstelt tevergeefs om zijn hand uit de spleet los te wrikken, terwijl twee wolven hem aanvallen. Voor de houding van de atleet inspireerde Suvée zich op een van de figuren uit de befaamde Laocoon-groep in de Vaticaanse Musea te Rome.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.