Portret van Christoffel Ghuyse

Public domain / CC-PDM

Kunstenaar / maker

Pieter Pourbus

Datering

1560

Periode

16de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het Brugse echtpaar Christoffel Ghuyse en Elisabeth Van Male wordt hier voorgesteld naar aanleiding van hun huwelijk in 1560. Beide miniatuurportretten zijn gevat in ovale medaillons, die elk met een lint zijn opgehangen voor een uit rolwerk en renaissancebeslag bestaande cartouche. Onder elk portret hangen de wapenschilden van de ouders. Daaronder in een afzonderlijke rechthoekige cartouche staat het jaartal 156…
Lees meer
Het Brugse echtpaar Christoffel Ghuyse en Elisabeth Van Male wordt hier voorgesteld naar aanleiding van hun huwelijk in 1560. Beide miniatuurportretten zijn gevat in ovale medaillons, die elk met een lint zijn opgehangen voor een uit rolwerk en renaissancebeslag bestaande cartouche. Onder elk portret hangen de wapenschilden van de ouders. Daaronder in een afzonderlijke rechthoekige cartouche staat het jaartal 1560 en hun leeftijd: hij is 25 en zij 18 jaar oud. Tussen deze opschriften prijkt hun persoonlijk wapenschild.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.