Portret van Galileo Galilei

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Edmond van Hove

Datering

1885

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Het schilderij toont de beroemde Italiaanse natuurkundige Galilei, terwijl hij zijn astronomische bevindingen duidelijk maakt aan een geestelijke die met vertwijfelde blik luistert. Op de tafel liggen enkele astronomische voorwerpen: een winkelhaak, een perkamenten kaart met sterrenconstellaties, een armillarium en een dik boek. De grote inktpot is een perfecte kopie van de 16de-eeuwse koperen schrijfstellen van het Brugse Vrije. De…
Lees meer
Het schilderij toont de beroemde Italiaanse natuurkundige Galilei, terwijl hij zijn astronomische bevindingen duidelijk maakt aan een geestelijke die met vertwijfelde blik luistert. Op de tafel liggen enkele astronomische voorwerpen: een winkelhaak, een perkamenten kaart met sterrenconstellaties, een armillarium en een dik boek. De grote inktpot is een perfecte kopie van de 16de-eeuwse koperen schrijfstellen van het Brugse Vrije. De muren van de kamer zijn rijkelijk versierd met groen Corduaans leder. Achter de twee personages hangt een schilderij van een annunciatie door een anonieme meester uit het eerste kwart van de 16de eeuw (nu bewaard in KMSKA, inv. 5071).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.