Réclame pour la Mer du Nord

© Succession Marcel Broodthaers c/o Sabam 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Marcel Broodthaers

Datering

1974

Periode

20ste eeuw
Marcel Broodthaers creëerde deze editie in kleur door een combinatie van zeefdruk en offset op 100 exemplaren. Bovenaan is een reproductie van een oude educatieve gravure over twee soorten manieren om vis te vangen te zien. We zien een reeks vissen en een reeks schaaldieren afgebeeld, voorzien van nummers. Onder de afbeelding lezen we 'Pêche au filet dit: Bas-Parc -…
Lees meer
Marcel Broodthaers creëerde deze editie in kleur door een combinatie van zeefdruk en offset op 100 exemplaren. Bovenaan is een reproductie van een oude educatieve gravure over twee soorten manieren om vis te vangen te zien. We zien een reeks vissen en een reeks schaaldieren afgebeeld, voorzien van nummers. Onder de afbeelding lezen we 'Pêche au filet dit: Bas-Parc - Visscherij met stelnet. De oude gravure leert ons de relaties tussen woorden en beelden. Broodthaers voegt daar onderaan de woorden 'citron - citroen' aan toe. De woorden lijken het geheel te omvatten of omschrijven. Alleen houdt het op het eerste gezicht niet echt steek. De relatie tussen woorden en beelden klopt niet echt. Tenzij Broodthaers, het voorbeeld van René Magritte indachtig, doelt op het verorberen van vis en schaaldieren na de vangst, met een vleugje citroen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Marcel Broodthaers VIAF RKD Wikidata
Type print
Categorie werken op papier
Materiaal
offset en zeefdruk op papier inkt op papier
Afmetingen 106 x 68 cm (hxb)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer SM002545a-b
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.