Zittend naakt

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Oscar Jespers

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
'Zittend naakt' (1925) uit de collectie van Mu.ZEE is Jespers' eerste sculptuur in gepolijste hardsteen. Jespers organiseerde het werk op dynamische wijze in monumentale volumes. De strakke verticale houding van het beeld geeft 'Zittend naakt' een hiëratisch en ondoorgrondelijk karakter, dat sterk doet denken aan de monumentale Egyptische beeldhouwkunst. Ook het feit dat de sculptuur in kwartslag gedraaid is draagt…
Lees meer
'Zittend naakt' (1925) uit de collectie van Mu.ZEE is Jespers' eerste sculptuur in gepolijste hardsteen. Jespers organiseerde het werk op dynamische wijze in monumentale volumes. De strakke verticale houding van het beeld geeft 'Zittend naakt' een hiëratisch en ondoorgrondelijk karakter, dat sterk doet denken aan de monumentale Egyptische beeldhouwkunst. Ook het feit dat de sculptuur in kwartslag gedraaid is draagt hiertoe bij.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Oscar Jespers VIAF RKD Wikidata
Type beeldhouwwerk
Categorie beeldhouwwerken
Materiaal
gepolijste hardsteen
Afmetingen 75 x 34 x 28 cm (hxbxd)
Locatie In depot
Objectnummer SM000129
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.