Zijn huis te Stanton Saint Bernard

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1915

Periode

20ste eeuw
Toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak, werd Permeke gemobiliseerd als gewone soldaat. Hij werd ingelijfd bij de Universitaire Compagnie van het 22ste linie. Tijdens de verdediging van Antwerpen raakte hij ernstig gewond. Er dreigde zelfs een beenamputatie. Hij werd overgebracht naar Engeland waar hij werd opgenomen in een ziekenhuis te South Hillwood. Van daar kwam hij in Folkstone terecht…
Lees meer
Toen in 1914 de Eerste Wereldoorlog uitbrak, werd Permeke gemobiliseerd als gewone soldaat. Hij werd ingelijfd bij de Universitaire Compagnie van het 22ste linie. Tijdens de verdediging van Antwerpen raakte hij ernstig gewond. Er dreigde zelfs een beenamputatie. Hij werd overgebracht naar Engeland waar hij werd opgenomen in een ziekenhuis te South Hillwood. Van daar kwam hij in Folkstone terecht waar hij zijn vrouw terugvond in gezelschap van zijn moeder. Zijn eerst zoon John werd er geboren op 3 november 1914. Door de militaire instanties werd hij in Wiltshire geplaatst waar hij een klein huisje in Stanton Saint Bernard kon betrekken. Zijn herstelperiode vormde de aanleiding voor enkele doeken en aquarellen die aanleunen bij de abstractie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.