Atelier E.B Folding Screen IV (Bamboo Florets Grey/Paonazzo)

© Atelier E.B - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar(s) / maker(s)

Lucy McKenzie (kunstenaar)
,
Atelier E.B (kunstenaar)
,
Beca Lipscombe (kunstenaar)

Datering

2014
In Mu.ZEE bevindt zich het kamerscherm ‘Atelier E.B. Folding Screen IV’ (Bamboo Florets / Paonazzo, een welbepaalde soort Carraramarmer). Parallel aan elke nieuwe collectie maakt Atelier E.B een paravent: een kamerscherm waarvan de ene kant is gezeefdrukt door Beca en de andere door Lucy – een metafoor voor hun gezamenlijke praktijk, ter ere van hun afzonderlijke bijdragen en specialiteiten. Soms…
Lees meer
In Mu.ZEE bevindt zich het kamerscherm ‘Atelier E.B. Folding Screen IV’ (Bamboo Florets / Paonazzo, een welbepaalde soort Carraramarmer). Parallel aan elke nieuwe collectie maakt Atelier E.B een paravent: een kamerscherm waarvan de ene kant is gezeefdrukt door Beca en de andere door Lucy – een metafoor voor hun gezamenlijke praktijk, ter ere van hun afzonderlijke bijdragen en specialiteiten. Soms nodigen ze andere mensen uit om bij te dragen en delen ze het canvas met andere medewerkers. Het scherm wordt voor een redelijk bedrag verkocht via een van de galeries waar Lucy door wordt vertegenwoordigd. Het geld wordt gebruikt om het hele proces van het maken van de inzameling te dekken, inclusief onderzoek, bemonstering en productie. Het is een mooie gedachte: een paravent dat parasiteert op de kunstwereld. Beca en Lucy ontmoetten elkaar in 2000 in Edinburgh. Lucy werd een van de modellen voor Beca's eigen modemerk en gaandeweg groeiden de twee naar elkaar toe en begon Atelier E.B letterlijk vorm te krijgen. 'Atelier' verwijst naar het handgemaakte, de directe verbinding met de opdrachtgever, de patronen en de intimiteit; 'E.B' staat voor Edinburg en Brussel, waar respectievelijk Beca en Lucy verblijven. Atelier E.B gaf Lucy de kans om een pauze te nemen van haar solowerk, haar interesse in mode verder te verkennen en te experimenteren met verschillende manieren van samenwerken binnen en buiten de kunstwereld. Voor Beca gaf Atelier E.B haar de kans om te stoppen met werken voor grote merken en om het erfgoed en de volkstaalmode van haar thuisland in haar eigen tempo te verkennen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Lucy McKenzie RKD Wikidata, Atelier E.B , Beca Lipscombe
Type beeldhouwwerk
Categorie beeldhouwwerken
Materiaal
olieverf op canvas gemonteerd op hout, zeefdruk op katoen gemonteerd op hout, stalen frame
Afmetingen De afmetingen van het opengevouwen geheel zijn variabel. Elk deel heeft als afmetingen: 185 x 60 x 6.5 cm (hxbxd)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000215
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.