Hyperincubus

© SABAM Belgium 2022 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Anne-Mie Van Kerckhoven

Datering

precies 2010

Periode

21ste eeuw
De elf tekeningen van de reeks Sisyphus, gelukkig vinden hun grondslag in het boek Het diabolisme in de hedendaagse roman (1962) van Oskar Van Der Hallen. Het is een christelijk studiewerk over de aanwezigheid van het duivelse in de literatuur van de jaren 1950 en 1960. De teneur van het boek relateerde Van Kerckhoven aan suggesties van artificiële dieptewerking en…
Lees meer
De elf tekeningen van de reeks Sisyphus, gelukkig vinden hun grondslag in het boek Het diabolisme in de hedendaagse roman (1962) van Oskar Van Der Hallen. Het is een christelijk studiewerk over de aanwezigheid van het duivelse in de literatuur van de jaren 1950 en 1960. De teneur van het boek relateerde Van Kerckhoven aan suggesties van artificiële dieptewerking en aan een soort donkere afbeeldingen van modellen in de hedendaagse mode-journalistiek.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Anne-Mie Van Kerckhoven RKD Wikidata
Type tekening
Categorie werken op papier
Materiaal
pastel, inkt, grafiet, gouache op papier
Afmetingen 30 x 31 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer MZ000098
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.