Op het veld

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans

Periode

20ste eeuw
Met behulp van een paar lijnen zet Jean Brusselmans de silhouetten van een man en een vrouw, werkend op het veld, op papier. Boven het hoofd van de man kunnen we de kleuraanduidingen lezen die Brusselmans zou gebruiken in een schilderij. Er zijn een aantal tekeningen en schetsen van Brusselmans bewaard die ons inzicht bieden in zijn manier van werken…
Lees meer
Met behulp van een paar lijnen zet Jean Brusselmans de silhouetten van een man en een vrouw, werkend op het veld, op papier. Boven het hoofd van de man kunnen we de kleuraanduidingen lezen die Brusselmans zou gebruiken in een schilderij. Er zijn een aantal tekeningen en schetsen van Brusselmans bewaard die ons inzicht bieden in zijn manier van werken. Hijzelf beschouwde deze tekeningen als studiemateriaal en niet als op zichzelf staande kunstwerken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.