Rivage

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Jo Delahaut (ontwerper)

Datering

1985
Jo Delahaut toonde reeds vroeg interesse in zeefdruktechnieken. In lijn met zijn schilderijen past hij ook hier dezelfde principes toe. Hij kiest vaak één kleur die hij verwerkt tot een kleurvlak binnen een spel van geometrische lijnen. De werken gaan vergezeld van eenvoudige titels of zelfs enkel nummers. Heel wat kunstenaars werden snel op de hoogte gebracht van plannen om…
Lees meer
Jo Delahaut toonde reeds vroeg interesse in zeefdruktechnieken. In lijn met zijn schilderijen past hij ook hier dezelfde principes toe. Hij kiest vaak één kleur die hij verwerkt tot een kleurvlak binnen een spel van geometrische lijnen. De werken gaan vergezeld van eenvoudige titels of zelfs enkel nummers. Heel wat kunstenaars werden snel op de hoogte gebracht van plannen om een Provinciaal Museum voor Moderne Kunst in te richten in Oostende. Aan kunstenaars van wie werk in de collectie aanwezig was, werd voorgesteld om grafisch werk te maken en een oplage van 50 exemplaren te schenken aan het PMMK. Daarvan zouden 50 mappen worden gemaakt die vervolgens te koop werden aangeboden ter ondersteuning van de verdere uitbouw van het PMMK. De map draagt de titel 'Grafiek voor het PMMK Oostende'. Op de openingsplechtigheid van het PMMK in de Romestraat in Oostende in 1986 werd de map officieel voorgesteld.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jo Delahaut VIAF RKD Wikidata
Types lithografie , grafiekmap , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
lithografie op papier
Afmetingen 70 x 50 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K001695
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.