Kruisweg voor Orval

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Albert Servaes

Datering

precies 1937
Vijfde statie van veertien van de Kruisweg voor Orval. Albert Servaes kreeg de opdracht voor de Kruisweg van de overste van de abdij van Orval. Servaes realiseerde heel wat voorstudies in houtskool. Hij oefende de portretten en de compositie op papier; de uiteindelijke uitvoering ter plaatse gebeurde in fresco. Vanaf de jaren 1930 veranderde de stijl van Servaes. Hij ging…
Lees meer
Vijfde statie van veertien van de Kruisweg voor Orval. Albert Servaes kreeg de opdracht voor de Kruisweg van de overste van de abdij van Orval. Servaes realiseerde heel wat voorstudies in houtskool. Hij oefende de portretten en de compositie op papier; de uiteindelijke uitvoering ter plaatse gebeurde in fresco. Vanaf de jaren 1930 veranderde de stijl van Servaes. Hij ging op zoek naar een meer klassiek model en voegde ook lichtere kleuren toe aan zijn donkere palet van zwart, bruin en grijs.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Albert Servaes VIAF RKD Wikidata
Types tekening , ontwerp
Categorie werken op papier
Materiaal
houtskool op papier
Afmetingen 100 x 159 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000453
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.