Naakt aan het venster

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet

Datering

precies 1938
Staand voor het raam, staart een jonge vrouw peinzend voor zich uit. De lichaamsvormen zijn volumineus en bovendien erg vereenvoudigd: het bovenlijf bijna halfrond, het hoofd ovaal. Een gordijn is zoals gewoonlijk opzij geschoven, langs de vrouw wordt onze blik naar buiten geleid, naar een dorpsgezicht met kerktoren. Naast het karakteristieke mensentype, gebruikt De Smet ook eigen beelden voor het…
Lees meer
Staand voor het raam, staart een jonge vrouw peinzend voor zich uit. De lichaamsvormen zijn volumineus en bovendien erg vereenvoudigd: het bovenlijf bijna halfrond, het hoofd ovaal. Een gordijn is zoals gewoonlijk opzij geschoven, langs de vrouw wordt onze blik naar buiten geleid, naar een dorpsgezicht met kerktoren. Naast het karakteristieke mensentype, gebruikt De Smet ook eigen beelden voor het huis, de boom, de wolken. Het huis is herleid tot een kubieke vorm en diagonaal in de voorstelling geplaatst. De drie vlakken van de voorgevel, de zijgevel en het dak zijn constructieve elementen. De kerktoren neemt de grondvorm van een cilinder aan. De zon is een eenvoudige schijf, evenals de blos op de wang en de vrouwenborst.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustave De Smet VIAF RKD Wikidata
Type schilderij
Categorie werken op papier
Materiaal
gouache en zwart krijt op papier
Afmetingen 59 x 52.5 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer K000370
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.