Torso

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/

Kunstenaar / maker

Constant Permeke

Datering

1938

Periode

20ste eeuw
Gips was voor en tijdens de oorlog een goedkoop materiaal dat makkelijk te vinden was. Permeke werkte overigens graag met gips omdat het hem de mogelijkheid bood om steeds veranderingen aan te brengen. 1938 was het jaar dat Permeke doorbrak als beeldhouwer. Paul Haesaerts bezocht hem voor het eerst in Jabbeke en maakte kennis met zijn sculpturen. Hij schreef het…
Lees meer
Gips was voor en tijdens de oorlog een goedkoop materiaal dat makkelijk te vinden was. Permeke werkte overigens graag met gips omdat het hem de mogelijkheid bood om steeds veranderingen aan te brengen. 1938 was het jaar dat Permeke doorbrak als beeldhouwer. Paul Haesaerts bezocht hem voor het eerst in Jabbeke en maakte kennis met zijn sculpturen. Hij schreef het boekje ‘Permeke sculpteur’ dat verscheen in februari 1939 en dat aansloot bij de eerste tentoonstelling met beelden van Permeke in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Fotograaf Alexis maakte er een fotoreportage van. De foto’s hebben de datering van de sculpturen mogelijk gemaakt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Constant Permeke VIAF RKD Wikidata
Types beeldhouwwerk , afgietsel
Categorie beeldhouwwerken
Materiaal
gips
Afmetingen 106 x 37.5 x 26.5 cm (hxbxd)
Locatie Nu te zien in Permekemuseum
Objectnummer K000220
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.