Kruisweg XI

© SABAM Belgium 2023 - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar(s) / maker(s)

Marcel Notebaert (kunstenaar)
,
Fernand Bonneure (dichter)

Datering

1960
Marcel Notebaert werkte in een neo-expressionistische stijl die later evolueerde naar een magisch realisme. Notebaert was ook stichtend lid van het Christelijk Vlaams Kunstenaarsverbond en het tijdschrift West-Vlaanderen. In Mu.ZEE bewaren we een bibliofiele uitgave Kruisweg met veertien handgekleurde illustraties van zijn hand die verwantschap vertonen met zijn Kruisweg voor de neoromaanse Sint-Eligiuskerk van Sint-Eloois-Winkel. In de uitgave zijn ook…
Lees meer
Marcel Notebaert werkte in een neo-expressionistische stijl die later evolueerde naar een magisch realisme. Notebaert was ook stichtend lid van het Christelijk Vlaams Kunstenaarsverbond en het tijdschrift West-Vlaanderen. In Mu.ZEE bewaren we een bibliofiele uitgave Kruisweg met veertien handgekleurde illustraties van zijn hand die verwantschap vertonen met zijn Kruisweg voor de neoromaanse Sint-Eligiuskerk van Sint-Eloois-Winkel. In de uitgave zijn ook veertien gedichten van Fernand Bonneure terug te vinden.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Marcel Notebaert RKD , Fernand Bonneure Wikidata
Types poëzie , grafiekmap , gouache , grafiek (prenten)
Categorie werken op papier
Materiaal
typografie, grafiek ingekleurd met gouache op papier
Afmetingen 44 x 56.3 cm (hxbxd)
Locatie In depot
Objectnummer K000011l
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.