Roman Riots #2

© Nadia Naveau - http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/

Kunstenaar / maker

Nadia Naveau

Datering

2018 - 2019
Het oeuvre van Nadia Naveau is uiterst veelzijdig, ze maakt sculpturen, keramiek, schilderijen en tekeningen. Wat opvalt, is haar nimmer aflatende drang om met materialen te experimenteren, om nieuwe mogelijkheden en combinaties te ontdekken. Figuratief staat naast abstract, barok naast gestileerd, hedendaags naast klassiek, ernst naast speelsheid. Nadeloos verenigt ze thema's uit de kunstgeschiedenis en onze hedendaagse maatschappij, met een…
Lees meer
Het oeuvre van Nadia Naveau is uiterst veelzijdig, ze maakt sculpturen, keramiek, schilderijen en tekeningen. Wat opvalt, is haar nimmer aflatende drang om met materialen te experimenteren, om nieuwe mogelijkheden en combinaties te ontdekken. Figuratief staat naast abstract, barok naast gestileerd, hedendaags naast klassiek, ernst naast speelsheid. Nadeloos verenigt ze thema's uit de kunstgeschiedenis en onze hedendaagse maatschappij, met een sterke focus op het menselijke lichaam en de representatie ervan in kunst en cultuur. Voor haar sculpturaal werk maakt ze, geïnspireerd door dagelijkse indrukken, reisimpressies, en herinneringen, voorstudies in klei. Ze boetseert krachtige beelden die verrassen en intrigeren, vertederen en imponeren. Daarna realiseert ze haar beelden en installaties in de meest uiteenlopende materialen: gips, keramiek, polyester, beton of plasticine. Gedeelten van bustes en standbeelden worden organisch gecombineerd met abstracte, soms zelfs kubistische vormen. Het werk Roman Riots beeldt Apollo af met een motorhelm. Het is een fragment uit een grotere historische beeldengroep waarvan slechts enkele delen teruggevonden werden. De ontbrekende delen werden vervangen door metaal. Naveau creëert een radarwerk uit polyester en staal waaraan ze de beeld ‘fragmenten’ ophangt. Ze geeft zo een moderne interpretatie van de ‘Centauromachie’, een Grieks mythisch gevecht dat vaak opduikt in de kunst van de Klassieke Oudheid.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Nadia Naveau RKD
Type beeldhouwwerk
Categorie beeldhouwwerken
Materiaal
synthetisch plaaster (epoxy) en metaal, voetstuk in mdf
Afmetingen 260 x 220 x 80 cm (hxbxd)
Locatie Nu te zien in Mu.ZEE
Objectnummer BK009336
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.