Heilige Rochus en de pestlijders

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Erasmus II Quellinus (naar)
,
Jacob Neefs (graveur (prentkunstenaar))
,
Gilles Hendricx (uitgever)

Datering

ca. 1656 - 1661

Periode

17de eeuw
Onderaan bidden verschillende mensen om genezing en verlossing van de pest. Rechts liggen een aantal pestlijders geveld op de grond. In de hemel het Christusmonogram met daaronder de heilige Rochus van Montpellier. Hij toont een pestwond op zijn bovenbeen aan de mensen die tot hem bidden. Rechts in de hemel zitten verschillende pestheiligen. Adrianus van Nicomedië, gekleed in harnas, leunt…
Lees meer
Onderaan bidden verschillende mensen om genezing en verlossing van de pest. Rechts liggen een aantal pestlijders geveld op de grond. In de hemel het Christusmonogram met daaronder de heilige Rochus van Montpellier. Hij toont een pestwond op zijn bovenbeen aan de mensen die tot hem bidden. Rechts in de hemel zitten verschillende pestheiligen. Adrianus van Nicomedië, gekleed in harnas, leunt op een aambeeld. Antonius de Grote van Egypte houdt een bel, zijn staf en een boek in zij handen, de heilige Sebastiaan houdt pijl in de hand. Nicolaas van Tolentino heeft een ster op de borst.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.