De koeherder

Public Domain

Kunstenaar / maker

Claude Lorrain (etser)

Datering

1636

Periode

17de eeuw
De koeherder is een van Claude's meest bewonderde prenten. Hij hanteerde de etsnaald met grote fijngevoeligheid en creëerde een weelderig, bucolisch tafereel op een klein formaat. De verscheidenheid van de natuur is voelbaar in de dichte band van bomen op de tegenoverliggende oever en het gras en gebladerte op de voorgrond. De rustende koeherder steekt af tegen een zonovergoten vergezicht…
Lees meer
De koeherder is een van Claude's meest bewonderde prenten. Hij hanteerde de etsnaald met grote fijngevoeligheid en creëerde een weelderig, bucolisch tafereel op een klein formaat. De verscheidenheid van de natuur is voelbaar in de dichte band van bomen op de tegenoverliggende oever en het gras en gebladerte op de voorgrond. De rustende koeherder steekt af tegen een zonovergoten vergezicht dat voorbij de bocht in de rivier zichtbaar is.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.