Portret van de kunstenaar Philippe de Champaigne

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philippe de Champaigne (naar)
,
Gerard Edelinck (graveur)

Datering

1676

Periode

17de eeuw
Gérard Edelinck maakte deze prent naar een zelfportret (Musée du Louvre, Parijs) van de van oorsprong Brusselse schilder Philippe de Champaigne die voornamelijk in Frankrijk actief was. Rechts in de achtergrond zijn de torens van de Sint Michiels en Sint Goedelekathedraal in Brussel afgebeeld. Het exemplaar in Gent is rondom rond afgesneden waardoor het onderschrift, incl. de datering, is verdwenen…
Lees meer
Gérard Edelinck maakte deze prent naar een zelfportret (Musée du Louvre, Parijs) van de van oorsprong Brusselse schilder Philippe de Champaigne die voornamelijk in Frankrijk actief was. Rechts in de achtergrond zijn de torens van de Sint Michiels en Sint Goedelekathedraal in Brussel afgebeeld. Het exemplaar in Gent is rondom rond afgesneden waardoor het onderschrift, incl. de datering, is verdwenen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.