Leonilla verandert in een sinaasappelboom

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Domenichino (naar)
,
Cornelis II Bloemaert (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1640 - 1646

Periode

17de eeuw
Leonilla, de zus van Harmonillus, hoort dat haar moeder en broer in citroenbomen zijn veranderd en keert onmiddellijk terug van de jacht. Ze ziet de boom van haar moeder en omdat ze gouden haar heeft, verandert ze zelf in een sinaasappelboom. Deze prent is een illustratie voor de inleiding van G.B. Ferraris boek over citrusvruchten (Hesperides Sive de Malorum Aureorum…
Lees meer
Leonilla, de zus van Harmonillus, hoort dat haar moeder en broer in citroenbomen zijn veranderd en keert onmiddellijk terug van de jacht. Ze ziet de boom van haar moeder en omdat ze gouden haar heeft, verandert ze zelf in een sinaasappelboom. Deze prent is een illustratie voor de inleiding van G.B. Ferraris boek over citrusvruchten (Hesperides Sive de Malorum Aureorum Cultura et Usu Libri Quatuor, Rome, 1646). Door zelf verzonnen mythologische verhalen probeert de auteur de oorsprong van de verschillende citroensoorten te verklaren.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.