Portret van Sir Joshua Reynolds

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Joshua Reynolds (naar)
,
John Keyse Sherwin (graveur (prentkunstenaar))

Datering

1784

Periode

18de eeuw
Joshua Reynolds schilderde in zijn lange carrière verschillende zelfportretten, waarvan er veel tijdens zijn leven als prent werden gereproduceerd. Dit exemplaar, gegraveerd door Sherwin in 1784, toont de geportretteerde in doctoraalgewaad met open papieren in zijn rechterhand. Zowel de universiteit van Dublin als die van Oxford hadden Reynolds de graad van doctor in het burgerlijk recht verleend en het opschrift…
Lees meer
Joshua Reynolds schilderde in zijn lange carrière verschillende zelfportretten, waarvan er veel tijdens zijn leven als prent werden gereproduceerd. Dit exemplaar, gegraveerd door Sherwin in 1784, toont de geportretteerde in doctoraalgewaad met open papieren in zijn rechterhand. Zowel de universiteit van Dublin als die van Oxford hadden Reynolds de graad van doctor in het burgerlijk recht verleend en het opschrift onder de afbeelding vermeldt trots deze en andere eerbewijzen. De prent publiceerde Reynolds' roem en weerspiegelde zijn eigen woorden dat "distinction is what we all seek". Sherwin produceerde en publiceerde vele vertalingen van Reynolds' schilderijen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.