Portret van de kunstenaar en uitgever Philips Galle

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philips Galle
,
Hendrick Goltzius
,
Anonieme meester (graveur (prentkunstenaar))

Periodes

16de eeuw, 17de eeuw
De graveur en uitgever Philips Galle is ten halven lijve, op de rechterzijde gezien, staand achter een tafel. Met de rechterhand vouwt hij een prent open op tafel. Op de tafel liggen een burijn en een presse-papier met hieronder een stapel papier. Tegen de knop van de presse-papier rust een koperplaat. Op de achtergrond is een landschap met links een…
Lees meer
De graveur en uitgever Philips Galle is ten halven lijve, op de rechterzijde gezien, staand achter een tafel. Met de rechterhand vouwt hij een prent open op tafel. Op de tafel liggen een burijn en een presse-papier met hieronder een stapel papier. Tegen de knop van de presse-papier rust een koperplaat. Op de achtergrond is een landschap met links een bijbelse voorstelling afgebeeld: Philippus doopt de eunuch. In het Gentse exemplaar is de marge onder het portret met een lofzang van Goltzius op Galle in zeven regels Latijn afgesneden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.