De heilige Gerardus van Brogne als kluizenaar, uit de reeks Trophaeum vita solitariae

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Maerten de Vos (naar)
,
Hans Sadeler (graveur (prentkunstenaar))

Datering

1598

Periode

16de eeuw
De heilige Gerardus van Brogne, een vroegchristelijke kluizenaar, was oorspronkelijk in dienst van de graaf van Namen. Hij koos voor een religieus leven en stichtte een eerste abdij in het huidige Saint-Gérard. Gerardus, een benedictijn, staat bekend als hervormer van religieuze instellingen, onder meer van de Sint-Baafsabdij in Gent, de Sint-Bertinusabdij in Sint-Omaars, de abdij van Sint-Vaast in Atrecht en…
Lees meer
De heilige Gerardus van Brogne, een vroegchristelijke kluizenaar, was oorspronkelijk in dienst van de graaf van Namen. Hij koos voor een religieus leven en stichtte een eerste abdij in het huidige Saint-Gérard. Gerardus, een benedictijn, staat bekend als hervormer van religieuze instellingen, onder meer van de Sint-Baafsabdij in Gent, de Sint-Bertinusabdij in Sint-Omaars, de abdij van Sint-Vaast in Atrecht en de abdijen van Mouzon en Elnone (tegenwoordig Saint-Amand-les-Eaux).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.