Drie Hebreeërs in de vuuroven

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Maerten de Vos (naar)
,
Hans Sadeler (uitgever)
,
Anonieme meester (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1581 - 1582

Periode

16de eeuw
De Babylonische koning Nebukadnezar te paard en omringd met soldaten ziet hoe Sadrach, Mesach en Abednego in de brandende oven op miraculeuze wijze worden bijgestaan door een vierde figuur, wat de koning doet besluiten de opdracht te geven tot hun redding. Voor de oven liggen mannen die door de uitslaande vlammen van het hete vuur werden gedood. Op de achtergrond…
Lees meer
De Babylonische koning Nebukadnezar te paard en omringd met soldaten ziet hoe Sadrach, Mesach en Abednego in de brandende oven op miraculeuze wijze worden bijgestaan door een vierde figuur, wat de koning doet besluiten de opdracht te geven tot hun redding. Voor de oven liggen mannen die door de uitslaande vlammen van het hete vuur werden gedood. Op de achtergrond knielen figuren rond het gouden beeld dat Sadrak, Mesak en Abednego weigerden te aanbidden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.