De eierdans

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Maerten de Vos (naar)
,
Joannes Galle (uitgever)
,
Anonieme meester (graveur (prentkunstenaar))

Datering

ca. 1626 - 1676

Periode

17de eeuw
Een jonge man danst op de muziek van twee charivarimuzikanten en een doedelzakspeler in een cirkel om een ei heen. Boven zijn hoofd een uithangbord met daarop het middendeel van een mannenbroek, een verwijzing naar het erotische karakter van de eierdans. Links een drinkend gezelschap dat toekijkt. Achter de dansende man wordt een vrouw omhelsd door een man. Op de…
Lees meer
Een jonge man danst op de muziek van twee charivarimuzikanten en een doedelzakspeler in een cirkel om een ei heen. Boven zijn hoofd een uithangbord met daarop het middendeel van een mannenbroek, een verwijzing naar het erotische karakter van de eierdans. Links een drinkend gezelschap dat toekijkt. Achter de dansende man wordt een vrouw omhelsd door een man. Op de achtergrond een dansende groep en een doedelzakspeler. Boven een éénregelige tekst in het Latijn. Onder in de marge een vierregelig onderschrift in het Frans en Nederlands.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.