Allegorie op het overlijden van prins Willem IV

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philippus Doorewaart (uitgever)
,
Jan Caspar Philips (graveur (prentkunstenaar))

Datering

1752

Periode

18de eeuw
In de allegorie op het overlijden van stadhouder Willem IV op 22 oktober 1751, wordt het grafmonument voor de stadhouder omhangen met guirlande door geniën met de wapens van de zeven provincies. Naast het graf bevindt zich de treurende Nederlandse Maagd. Op de achtergrond wordt de jonge prins Willem V aan de ingang van de tempel der wetenschappen ontvangen. Bovenaan…
Lees meer
In de allegorie op het overlijden van stadhouder Willem IV op 22 oktober 1751, wordt het grafmonument voor de stadhouder omhangen met guirlande door geniën met de wapens van de zeven provincies. Naast het graf bevindt zich de treurende Nederlandse Maagd. Op de achtergrond wordt de jonge prins Willem V aan de ingang van de tempel der wetenschappen ontvangen. Bovenaan voeren twee engelen een portretmedaillon van Willem IV door de wolken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.