Portret van Eugène de Beauharnais

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Joseph Karl Stieler (naar)
,
François Séraphin Delpech (lithograaf)

Datering

ca. 1839

Periode

19de eeuw
Eugène-Rose de Beauharnais (1781-1824) was de zoon van Alexandre en Joséphine de Beauharnais, en de stiefzoon van Napoleon Bonaparte met wie Joséphine de Beauharnais in 1796 hertrouwde. Via zijn stiefvader bouwde hij een succesvolle militaire en diplomatieke carrière uit, werd hij onderkoning van Italië en was hij een tijdlang groothertog van Frankfurt. De prent werd waarschijnlijk gemaakt naar een portretschilderij…
Lees meer
Eugène-Rose de Beauharnais (1781-1824) was de zoon van Alexandre en Joséphine de Beauharnais, en de stiefzoon van Napoleon Bonaparte met wie Joséphine de Beauharnais in 1796 hertrouwde. Via zijn stiefvader bouwde hij een succesvolle militaire en diplomatieke carrière uit, werd hij onderkoning van Italië en was hij een tijdlang groothertog van Frankfurt. De prent werd waarschijnlijk gemaakt naar een portretschilderij van Joseph Karl Stieler uit 1839 (verzameling Rueil-Malmaison, châteaux de Malmaison et Bois-Préau).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.