Minerva verdrijft Mars (Mars verdreven van Vrede en Overvloed)

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Tintoretto (naar)
,
Agostino Carracci (graveur (prentkunstenaar))

Datering

1589

Periode

16de eeuw
Deze prent is een getrouwe weergave van een schilderij van Tintoretto dat deel uitmaakte van een reeks van vier schilderijen die in 1576 werden gemaakt voor het Atrium van het Dogenpaleis in Venetië. Agostino Carracci reproduceerde twee van deze doeken: de versie met Minerva die Mars verdrijft en dat met Mercurius en de Drie Gratiën (DeGrazia Bohlin 1979, p. 25…
Lees meer
Deze prent is een getrouwe weergave van een schilderij van Tintoretto dat deel uitmaakte van een reeks van vier schilderijen die in 1576 werden gemaakt voor het Atrium van het Dogenpaleis in Venetië. Agostino Carracci reproduceerde twee van deze doeken: de versie met Minerva die Mars verdrijft en dat met Mercurius en de Drie Gratiën (DeGrazia Bohlin 1979, p. 258 nr. 148) noemt vier staten: I) met het monogram van de graveur, gevolgd door de datum "1589" en de naam van de inventor; II) de datum is afgeschuurd; de naam van de uitvinder is herschreven met kleinere letters; het commentaar is toegevoegd; III) het opschrift: "Valegio et Doino forma Venetia" is toegevoegd; IV) het adres van de drukker is afgeschuurd; inmiddels is de diepdruk erg versleten.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.