Portret van Pierre Gaspard Chaumette

Public Domain

Kunstenaar / maker

François Séraphin Delpech (lithograaf)

Periode

19de eeuw
Pierre Gaspard Anaxagore Chaumette (1763-1794) was een Frans politicus uit de revolutionaire periode die voorzitter was van de Commune van Parijs en een leidende rol speelde bij de instelling van het Terreurbewind. Hij was een van de ultra-radicale enragés van de revolutie, een vurige criticus van het christendom die een van de leiders was van de ontkerstening van Frankrijk. Zijn…
Lees meer
Pierre Gaspard Anaxagore Chaumette (1763-1794) was een Frans politicus uit de revolutionaire periode die voorzitter was van de Commune van Parijs en een leidende rol speelde bij de instelling van het Terreurbewind. Hij was een van de ultra-radicale enragés van de revolutie, een vurige criticus van het christendom die een van de leiders was van de ontkerstening van Frankrijk. Zijn radicale standpunten leidden ertoe dat hij vervreemdde van Maximilien Robespierre, en hij werd gearresteerd op beschuldiging van contrarevolutionair te zijn en geëxecuteerd.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.