De cijnspenning, uit de reeks Imagines et figurae bibliorum

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Pieter I van der Borcht (etser)
,
Jan Philipsz. Schabaelje (uitgever)

Datering

ca. 1582 - 1593, ca. 1653 - 1654

Periodes

16de eeuw, 17de eeuw
In een rivierlandschap is Christus op de voorgrond in debat met de farizeeën. Achter hem staan zijn leerlingen. Een farizeeër toont hem een munt en vraagt Christus of het juist is om belasting te betalen aan de Romeinen, die over Palestina heersen. Christus vermoedt een valstrik en vraagt wiens beeltenis en naam op de munten staan: 'Zij zeiden tot hem…
Lees meer
In een rivierlandschap is Christus op de voorgrond in debat met de farizeeën. Achter hem staan zijn leerlingen. Een farizeeër toont hem een munt en vraagt Christus of het juist is om belasting te betalen aan de Romeinen, die over Palestina heersen. Christus vermoedt een valstrik en vraagt wiens beeltenis en naam op de munten staan: 'Zij zeiden tot hem: van Caesar. Toen zei hij tegen hen: Geef dan wat van de keizer is aan de keizer, en geef aan God wat God toebehoort' (Matteüs 22; Marcus 12; Lucas 20).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Pieter I van der Borcht VIAF RKD Wikidata, Jan Philipsz. Schabaelje
Type ets
Categorie prenten AAT
Materiaal
ets op papier
papier
Afmetingen 184 x 244 mm
Locatie In depot
Objectnummer 2013-ABC
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.