Gala van modieuze dingen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe (tekenaar)

Datering

1925

Periode

20ste eeuw
De ‘Gala des Choses en Vogue’ werd uitgegeven naar aanleiding van een soiree in het Kursaal te Oostende in 1925. De avond werd georganiseerd door ‘Les Couturiers Norine’, het modehuis van Paul-Gustave Van Hecke en zijn echtgenote Norine. Het betreft een luxueus uitgegeven programma, met een coverontwerp door Frits Van den Berghe, gedrukt in zwart en goud. Op de gala-avond…
Lees meer
De ‘Gala des Choses en Vogue’ werd uitgegeven naar aanleiding van een soiree in het Kursaal te Oostende in 1925. De avond werd georganiseerd door ‘Les Couturiers Norine’, het modehuis van Paul-Gustave Van Hecke en zijn echtgenote Norine. Het betreft een luxueus uitgegeven programma, met een coverontwerp door Frits Van den Berghe, gedrukt in zwart en goud. Op de gala-avond zong Evelyne Brélia onder meer de Norine-blues van Paul Magritte, een bekend stuk bladmuziek geïllustreerd door zijn broer René Magritte. De programmabrochure is zeer zeldzaam. Zelfs in de oeuvrecatalogi van de kunstenaar wordt er geen melding van gemaakt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.