Poëtisch bewijs, stijl E.L.T.

© SABAM Belgium 2023

Kunstenaar / maker

Edouard Léon Theodore Mesens (schilder)

Datering

1963

Periode

20ste eeuw
De veelzijdige kunstenaar E.L.T. Mesens is vooral bekend als uitgever en organisator van tentoonstellingen rond surrealistisch werk. Hij maakte bij voorkeur collages, zowel in een figuratieve als geometrisch abstracte stijl. Daarvoor gebruikte hij geheel uiteenlopende elementen uit de natuur, de menselijke figuur, het geschreven woord of uit de wereld van de muziek, zoals in Evidence poétique. Mesens was trouwens componist…
Lees meer
De veelzijdige kunstenaar E.L.T. Mesens is vooral bekend als uitgever en organisator van tentoonstellingen rond surrealistisch werk. Hij maakte bij voorkeur collages, zowel in een figuratieve als geometrisch abstracte stijl. Daarvoor gebruikte hij geheel uiteenlopende elementen uit de natuur, de menselijke figuur, het geschreven woord of uit de wereld van de muziek, zoals in Evidence poétique. Mesens was trouwens componist voor hij met beeldende kunst ging experimenteren. Door zijn ongebonden stijl en speelse humor heeft het werk van Mesens een frisheid en directheid behouden die herinneren aan het dadaïsme, de onmiddellijke voorloper van het surrealisme.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.