Het ophangen aan de duimen, uit een reeks illustraties voor het boek Roman Military Punishments van John Beaver

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

William Hogarth (etser)
,
John Beaver (auteur)

Datering

1725

Periode

18de eeuw
Deze prent maakt deel uit van een reeks prenten in een speciale uitgave die in totaal tien van de veertien etsen bevat die Hogarth maakte ter illustratie bij het boek Roman Military Punishments van John Beaver. Tot deze speciale uitgave behoren ook twee etsen, waaronder de prent Het ophangen aan de duimen, die bestemd waren voor een nooit gepubliceerde studie…
Lees meer
Deze prent maakt deel uit van een reeks prenten in een speciale uitgave die in totaal tien van de veertien etsen bevat die Hogarth maakte ter illustratie bij het boek Roman Military Punishments van John Beaver. Tot deze speciale uitgave behoren ook twee etsen, waaronder de prent Het ophangen aan de duimen, die bestemd waren voor een nooit gepubliceerde studie van Beaver Modern Military Punishments. Hogarths prenten zijn qua inhoud en vorm geïnspireerd op de reeks Les misères de la guerre van Jacques Callot.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.